Ratovi zvijezda u Minecraftu - upoznajte najpopularnije modove - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Coding Giants BiH
Blog

Ratovi zvijezda u Minecraftu - upoznajte najpopularnije modove


3 minuta čitanja

Postoje mnogi modovi koji mijenjaju svijet Minecrafta. Neki se uglavnom odnose na promjenu tehničkih i grafičkih aspekata. Drugi mogu potpuno promijeniti igru ​​dodavanjem novih objekata, vještina, pa čak i dodavanjem priče. Povodom 4. maja, odnosno Dana Ratova zvijezda, predstavljamo najpopularnije modove koji mijenjaju svijet Minecrafta u ovom neverovatnom univerzumu. Spremni za omiljene likove iz Ratova zvijezda u našu omiljenu igru? Počnimo!

Parzi's Star Wars Mod

Jedan od najpopularnijih i najopsežnijih modova. Nastao je 2015. godine i dodaje ne samo nove objekte poput svjetlosnih mačeva i droida, već i čitave planete nastanjene stvorenjima poznatim iz sage. Mod je postao stalni element Minecraft kulture, pa ako planirate putovanje u svijet omiljenih likova iz Ratova zvijezda, ovo je savršen mod za vas.p>

Ratovi zvijezda u Minecraft-u

Mod koji dodaje neke nove vještine, kao što je mogućnost stvaranja svjetlosnih mačeva. Međutim, ovo nije opsežan mod, stoga budite spremni na činjenicu da je više dodatak svijetu Minecrafta nego samostalni mod. Ovdje ćete imati odličnu avanturu sa poznatim mobovima kao što su Creeper, Enderman ili Skeleton sa zanimljivim vještinama i oružjem iz svijeta Ratova zvijezda.

Legends Mod

Ovo nije standardni Minecraft Star Wars univerzum. Iako dodaje svjetlosne mačeve igri, to nije mod samo za ovaj univerzum. Također dodaje druge svjetove igri, kao što je svijet Marvelovih superheroja, Godzile, Batmana i mnogih drugih.

Star Wars: The Skywalker Saga Mod

Moćan mod koji dodaje nove planete, oružje i vještine. Omogućava da putujete između nekoliko planeta poznatih iz svijeta Ratova zvijezda. Zahvaljujući novim jajima za mrijest, možemo u igru ​​uvesti likove kao što su Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, pa čak i Luke Skywalker. To je prijateljski mod, zahvaljujući kojem smo u mogućnosti da brzo pretvorimo svijet Minecrafta u neviđenu, zvjezdanu avanturu.

Wandercraft

Zahvaljujući ovoj velikoj modifikaciji, možemo pilotirati vlastitim X-Wingom, boriti se protiv Darth Vadera, boriti se svjetlosnim mačevima i još mnogo toga. Modifikacija nije tako velika i s vremenom se čini pomalo dosadnom, ali svakako vrijedi pogledati.

Starfall

Mali mod koji dodaje puno novih blokova u svijet Minecrafta. Možete ga koristiti za izgradnju vlastite Zvijezde smrti koristeći posebne ploče, kreiranje svjetlosnih mačeva i još mnogo toga. Savršena modifikacija za sve ljubitelje izrade, dizajna i gradnje.

Ako znate i za neke druge modove, podijelite ih sa nama na našoj Facebook stranici Coding Giants BiH.


Coding Giants BiH
Blog

Da li djeca mogu naučiti programirati uz omiljene kompjuterske igrice

Kompjuterske igrice su jedna od omiljenih zabava djece (i odraslih!), a često čak i velika strast. I iako je sama igra korisna...

Saznajte više
Programiranje za djecu
Blog

Kako započeti svoju avanturu programiranja igrica?

Suprotno uvriježenom mišljenju, efektivno učenje programiranja nije ograničeno uzrastom. I djeca i odrasli uspješno počinju istraživati...

Saznajte više