Kako treba izgledati škola programiranja za djecu? - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Programiranje za djecu
Blog

Kako treba izgledati škola programiranja za djecu?


7 minuta čitanja

Trenutna digitalna stvarnost djecu koja pripadaju tzv, milenijskoj grupi, na neki način tjera na sticanje sve raznovrsnijih kompetencija. Čini se da je stjecanje vještina analitičkog mišljenja jedna od osnova današnjeg obrazovanja. Pokazalo se da je učenje programiranja odličan alat za ovu svrhu, a postaje sve popularniji među našom omladinom. U ovom članku ćemo vam pokazati kako najbolje započeti djetetovu avanturu programiranja.

Koji programski jezik za djecu odabrati?

Povećanje svijesti o prednostima učenja programiranja za djecu rezultiralo je raznim alatima dostupnim na tržištu koji se koriste u ovoj oblasti. To uključuje različite vrste kurseva i programa koji pomažu djeci da naprave prve korake u svijetu programiranja. Programi su podijeljeni u različite starosne kategorije i nivoe težine. U nastavku ćemo pokušati da ih detaljno predstavimo.

Programiranje za učenje programiranja za djecu od 7-9 godina

Osnovna pretpostavka programa učenja programiranja za ovu starosnu grupu je održavanje konstantnog nivoa interesovanja za umjetnost kodiranja kod djece. Proširenje znanja u ovoj oblasti moglo bi biti mnogo problematičnije bez razvoja nekih efikasnih tehnika za postizanje ovog cilja. Međutim, učenje kodiranja može biti odličan izvor zabave čak i za najmlađe, ako je predstavljeno na pravi način. Mitchel Resnick - kreator jednog od najpopularnijih programskih jezika za djecu - Scratch - suočio se s ovim izazovom. Njegova obrazovna platforma vizualno predstavlja kodiranje. Elementi ovog jezika su u obliku zagonetki koje se kombinuju u specifične objekte koji pripadaju virtuelnoj stvarnosti igre.

Scratch online

Kursevi programiranja na Scratch jeziku postali su sinonim za moderan pristup obrazovnoj razvojnoj sferi djece. Podržava ga sve više grupa mladih roditelja, na što prvenstveno utiče zadovoljstvo i posvećenost njihove djece, ali iza učenja programiranja stoji mnogo više. Korištenje ovog jezika je odličan način za stjecanje tehničkih i međuljudskih vještina.

Programi za djecu od 10-12 godina

Učenje programiranja za nešto stariju djecu omogućava realizaciju nešto složenijih projekata. Ipak, još uvijek imaju puno prostora za igru ​​i poticanje dječje mašte.

Programi za stariju djecu

Ponuda Coding Giants uključuje i kurseve za mlade, kao što su:

  • kreiranje kompjuterskih igrica koristeći Python,
  • hakovanje,
  • kreiranje web stranica,
  • kompjuterska grafika (uključujući rastersku i vektorsku grafiku)
  • kreiranje svijeta u Minecraft-u,
  • osnove baza podataka i SQL jezika,

Kakav bi trebao biti program nastave programiranja za djecu?

Cilj učenja programiranja nije samo usađivanje kompjuterskih kodova kod djece, već i stimulacija njihovog razvoja u mnogim drugim područjima života. Kodiranje zahtijeva logično i kreativno razmišljanje, kao i upornost i strpljenje u pronalaženju novih rješenja. Ne morate brinuti o preopterećenosti tehničkim informacijama tokom učenja – potrebno je vrijeme da se sve razumije.

Kako izgleda dobro osmišljen program učenja kodiranja za djecu?

Svaki dobro osmišljen kurs programiranja treba da sadrži nekoliko ključnih komponenti. Njihovo prisustvo određuje efikasnost učenja i brzinu penjanja na nivoe narednih nivoa težine. Školski kursevi Giants programiranja bez obzira na uzrast, koji se sastoje od sljedećih faza obuke:

  1. Uvod u nauku o programiranju - opseg ovog koraka može se neznatno razlikovati ovisno o vrsti jezika koji se koristi. Naši nastavnici će detaljno prodiskutovati sve nove pojmove.
  2. Kreiranje vaše prve igre korak po korak - u sljedećoj lekciji će vam biti predstavljen cijeli proces kreiranja vaše prve igre od nule.
  3. Uvežbavanje i produbljivanje stečenih veština - tokom svakog kursa deca imaju priliku da kreiraju relativno veliki broj igara. Ima ih čak desetak u semestralnim kursevima u programu obuke. Štaviše, studenti se mogu pohvaliti svojim postignućima na internet portalu, koji su i izvor inspiracije i odgovora na mučna pitanja učenika.
  4. Prisustvo brojnih kvizova za provjeru stečenog znanja u fazama - Kvizovi su osmišljeni u pristupačnom obliku. Ne vrše nepoželjan pritisak na djecu. Njihov zadatak je, prije svega, da zabilježe dobijene informacije.
  5. Završno ponavljanje poruke i kreiranje finalne igre - na kraju svaki učesnik dobija sertifikat koji potvrđuje završen kurs.

Ponuda Coding Giants škole programiranja

Jedinstvenost Škole programiranja Coding Giants leži u punoj posvećenosti kursevima. Svaki kurs koji nudimo predaju iskusni profesionalci u industriji sa visokokvalitetnim pedagoškim pristupom. Nakon završenog kursa, svaki polaznik dobija certifikat koji potvrđuje novostečene vještine.

FAQ:

1. Moje dijete ima 12 godina, ali nikada ranije nije imalo iskustva sa programiranjem. Koji kurs da odaberem?

Odabir kursa za uzrast od 10-12 godina je siguran izbor i omogućit će svakom djetetu ovog uzrasta da ga uspješno završi. Svaki kurs Coding Giants kreiran je za djecu i tinejdžere. Štaviše, svaki kurs dostupan u ponudi Coding Giants osigurava kontakt sa kvalifikovanim nastavnikom koji će detaljno objasniti sva pitanja i pomoći u rješavanju problema.

2. Na početku je bolje izabrati kratki kurs programiranja ili semestralni kurs?

Sve zavisi od preferencija vašeg deteta. Ako znate da voli provoditi vrijeme za kompjuterom i male informatičke aktivnosti su mu lake, semestralna opcija može biti najbolji izbor. Škola programiranja Coding Giants nudi mogućnost odustajanja od ugovora u slučaju nezadovoljstva nakon prvog časa datog kursa. Kupac stoga ne snosi nikakav rizik u tom pogledu.

3. Da li je moguće razvijati se u oblasti programiranja u Školi programiranja Coding Giants na mnogo višem nivou težine?

Ponuda Coding Giantsa fokusira se na kurseve za djecu od 7 do 18 godina, kao i na obuku za nastavnike.

Čitajte dalje:


[AI] ZAŠTO JE VAŽNO DJECU OBRAZOVATI U OBLASTI VJEŠTAČKE INTELIGENCIJE
Blog

[AI] ZAŠTO JE VAŽNO DJECU OBRAZOVATI U OBLASTI VJEŠTAČKE INTELIGENCIJE

Oove tehnologije i umjetna inteligencija postali su suštinski dio našeg svakodnevnog života. Štaviše, oni imaju sve veći utjecaj na...

Saznajte više
[AI] Vještačka inteligencija u svakodnevnom životu
Blog

[AI] Vještačka inteligencija u svakodnevnom životu

Prije deset godina, tema umjetne inteligencije češće se povezivala sa naučnom fantastikom nego s neposrednom stvarnošću. Danas niko ne...

Saznajte više