Kursevi - Coding Giants - Online škola programiranja za djecu i mlade

Počeo je upis u online školu programiranja! Provjerite!

Kurs za učenike koji su završili prvi stepen kursa „Osnove izrade igrica“

Uvod u programiranje i kreiranje 3D igrica pomoću KoduGame Lab-a. Dodatno, zahvaljujući sistemu Makey Makey, predstavljena je interakcija između stvarnog i virtualnog svijeta.

  • 14 susreta (Jednom sedmično)

  • 2 x 45 min (Svaki susret)


pet rata po 90 BAM


Imate li pitanja?

Uvod

Osnove programiranja igrica izvode se pomoću jezika Scratch. To je obrazovni jezik koji je napravljen kao alat za podučavanje djece osnovama programiranja. Omogućuje da se jednostavno izrade interaktivne priče, animacije ili igre. Programiranje se izvodi na vizualni način - jezični se elementi oblikuju kao slagalice koje, ako se pravilno poredaju, stvaraju program ili igricu. Dio nastave namijenjen je za programiranje trodimenzionalnih aplikacija na platformi KODU te programiranje pomoću posebnih elektroničkih komponenti - Makey Makey. OBVEZNO JE DA UČENIK ZNA PISATI, ČITATI I BROJATI DO 20. Naši online kursevi nisu internetski seminari niti kratki kursevi na Youtubeu! Tokom naših predavanja putem Interneta, svaki učenik će moći vidjeti zaslon nastavnika, čuti o čemu nastavnik govori, a nastavnik će imati uvid u ono što učenik radi i o čemu govori (vidjet će zaslon svakog učenika). Svaki učenik će moći usmeno postaviti pitanje, a nastavnik će odgovoriti na svako pitanje i tačno ukazati na konkretnu pogrešku i način na koji se ona može ispraviti.

Plan kursa

Dobrodošli u slijedeću fazu avanture. Pred nama su novi izazovi, putovanje kroz vrijeme, nove igrice koje treba posjetiti i napredno učenje programiranja. Pripremi se za prvi izazov - idemo na utrke. 3 .... 2 .... 1 ..... kreni !!!
Razarajući dronovi doktora Dooma napadaju. Čuješ li ove zvukove? Moramo doći do tvornice koja ih proizvodi i riješiti ih se. Ali moramo biti oprezni - u Dolini propasti neki su prolazi vrlo uski i dronovi mogu i dalje kroz njih letjeti.
- Za hiljadu barela ruma! Kapetan Jack ponovno napada! - Što radimo? Što radimo? - Suočit ćemo se s njim! Jesu li svi spremni za obračun? Vrijeme je za početak ukrcavanja. Arghhhhhh!
Čudna konstrukcija se pojavila u svijetu Kodu Game Laba. Moramo pokušati istražiti njene tajne. Pokušaj se ne izgubiti u spletu staza. Lutaj polako - u labirintu se mogu pojaviti različite zamke.
Skoro smo stigli. Ššššš ..... Čuješ li? Ovo je vjerojatno poznati čudovišni labirint. Moramo se šuljati što je moguće tiše ili ćemo završiti kao njegova večera ...
Sigurno znaš za način borbe u kojem se svi bore sa svima. Svakako ćeš moći eliminirati sve protivnike. Moraš odabrati - ispaljuješ rakete ili lopte.
Prvo skoči, pa trči 100 metara, a zatim provjeri tačnost. Vrijeme je za stazu sa preprekama. Pripazi na lavine, neprijateljske likove i druge nedaće. Svaka savladana prepreka slijedeći je korak na putu do pobjede.
Mozart? Bach? Beethoven? Možda samo Giant? Iskušaj se kao muzičar i kompozitor. Klasična muzika je preozbiljna za tebe? Možeš stvoriti vlastitu muziku.
Koje godine je stvoren Minecraft? Kako se zove vaterni starter iz regije Kanto u Pokemonu? Koja je vrsta oružja najrjeđa u Fortnite-u? Odgovori na ova i druga pitanja u našem odličnom kvizu.
Pretvori se u DJ-a i muzičara istovremeno. Stvaraj muziku pomoću svakodnevnih predmeta. Ono što se obično čini nemogućim uz Giganta možeš i ostvariti. Da zaista djeluje!
Uhvati ih sve! Pikachu i starteri iz prve generacije Pokemona - Kanto sada su dostupni za lov u Scratchu. Provjeri svoju preciznost i snagu bacanja, ali budi oprezan. Ne želi svaki Pokemon zauvijek ostati u Pokeballu. Pika Pika Pikachuuuuu.
Još jednom, moramo se pozabaviti snagom Pokemona. Podsjećamo te da ispravno bačen Pokeball povećava šanse za ulov Pokemona. Koji ti je najdraži? Pikachu? Charmander? Squirtle? Ili možda Bulbasaur? Pokušaj uhvatiti jednog od njih.
Uspjeli smo. Još jedna avantura je iza nas. Nadam se da ti se svidjela. Ali pričekaj... Još nije gotovo. Čekaju te avanture s programiranjem. Pridruži nam se danas i okušaj se u novim izazovima. Za sedmicu dana imamo posebno iznenađenje za tebe - novi svijet koji ćemo vam pomoći stvoriti zajedno. Znate za Minecraft? Ako je tako, sigurno nećeš imati problema.
Bravo! U suradnji s Gigantom uspjeli smo otvoriti portal za Minecraft. Uđi sa nama i naučit ćeš kako programirati Stevea da postane Gospodar svijeta...